Anno Accountants gaat verhuizen

Ondernemen is risico nemen

Een ondernemer verenigt veel eigenschappen. Hij onderscheidt zich van zijn concurrentie door visie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Hij werkt met overtuiging aan zijn product of dienst. Hij kent de markt en bouwt aan het imago van zijn bedrijf. Je eigen onderneming tot een succes maken vereist kennis, ervaring en durf.

Als je starter bent kan de complexiteit van het oprichten van een bedrijf je soms doen duizelen. Hoe richt je een administratie goed in en wat zijn de regels? Hoe benader je de bank voor een lening en is je bedrijfsplan realistisch?

Bedrijfsplan

Anno Accountants kijkt met jou kritisch naar je bedrijfsplan. Anno denkt daarbij niet alleen aan de financiële kant van het ondernemerschap. Er wordt ook gekeken naar jouw ideeën over de toekomst. Waar zie jij jezelf over een jaar? Heb je voldoende onderzoek gedaan naar je markt en hoe ga je die markt aanboren?

Anno reikt je een handvat om je bedrijfsplan aan te scherpen. In een orienterend gesprek krijg je een realistische kijk op je onderneming en je doelstellingen. Een onderbouwd bedrijfsplan is een goede basis voor bijvoorbeeld een financieringsaanvraag.

De rol van de accountant

Met een accountant kun je alle aspecten van jouw ondernemerschap bespreken. Ook je persoonlijke financiële situatie is onlosmakelijk verbonden met je onderneming. In Anno Accountants vind je een vertrouwenspersoon. Jouw eigen financiële gezondheid is voor Anno net zo belangrijk als het financieel slagen van je onderneming.

Anno begrijpt dat niet alle diensten die een accountant aanbiedt interessant zijn voor de beginnende ondernemer. Anno adviseert hierover en zal je alleen die service bieden die passend en noodzakelijk is.

Investering

Indien je het voornemen hebt om een investering te doen, kunnen wij je bijstaan in het opstellen van een begroting. Is de investering wel haalbaar en rendabel? Zijn er daarnaast subsidiemogelijkheden of andere fiscale voordelen te behalen? Anno geeft antwoord op deze vragen.

Promotie

Als je begint met ondernemen zal je goed nadenken over acquisitie. Op welke wijze benader je potentiële klanten? Hoe zet je jezelf op de kaart? Waarin onderscheidt jij je van de concurrentie? Anno kan je adviseren over wat wel en wat niet financieel haalbaar is.

Regels en administreren

Het is van belang voorafgaand aan de start van je onderneming op de hoogte te zijn van de regels en verplichtingen die op jou van toepassing zijn. Het is belangrijk vooraf te weten welke gegevens je bij moet houden, zodat je de fiscale voordelen optimaal benut. Hoe richt je jouw administratie in? Waaraan moeten je facturen voldoen? Gebruik je een privéauto voor bedrijfsdoeleinden? Kom ik in aanmerking voor zelfstandigenaftrek?

Anno maakt je in een orienterend gesprek wegwijs in het doolhof van wet- en regelgeving.

Samenvattend

Je bent een startende ondernemer en je wilt niets liever dan je bewijzen. Maar je bent ook verstandig en springt niet zomaar in het diepe. Je laat je eerst zo goed mogelijk informeren over het ondernemerschap. De ervaring en kennis van een accountant is onmisbaar. Vraag daarom bij Anno vrijblijvend een oriënterend gesprek aan.

maak een afspraak